Začínají veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour, partnerskou zemí je letos Thajsko

Na brněnském výstavišti dnes (16. ledna) začínají veletrhy Go a Regiontour. Ty jsou největší přehlídkou cestovního ruchu v České republice.

Pavilon P tak do 19. ledna zaplní stovky vystavovatelů, kteří představí zajímavé cestovatelské destinace. Akce má nově také partnerskou zemi. Tou se pro letošek stalo Thajsko. „Do Brna chtějí přijet nejen s expozicí, ale i se zajímavým doprovodným programem. Budou zde ukázky thajského boxu i tance, ale také thajské gastronomie. Návštěvníci tak mohou i něco ochutnat,“ říká ředitel veletrhů Petr Maliňák.

Pro letošní ročník organizátoři pozměnili koncepci veletrhů, a tak připomínají více velký cestovatelský festival. Kromě tipů na dovolenou si tak návštěvníci můžou odnést řadu zážitků. Veletrhy nabízejí také řadu přednášek a dílen, například workshop o takzvaném cestovatelském minimalismu. Tam se lidé dozví různé tipy a triky, jak se co nejúsporněji sbalit na cesty nebo dovolenou.

V pátek začíná v pavilonu F jedna ze součástí veletrhů, festival Go to Foodpark. Tam můžou návštěvníci ochutnat jídla z různých koutů světa, ale také regionální speciality. Kromě toho jsou připraveny kuchařské show a také potravinový trh. Na výstavišti startuje 23. ročník festivalu Go kamera. Ten letos připomene legendární duo Zikmund a Hanzelka. K vidění budou obě tatrovky, ve kterých dvojice jela kolem světa. Na programu je hlavně řada přednášek s cestovateli a dobrodruhy, dorazí třeba horolezec Radek Jaroš nebo režisér Václav Marhoul.

autor: Petr Uhlíř
Spustit audio