Začíná rekonstrukce zlínské křižovatky ulic Březnická a Mostní, hlavní dopravní omezení nastanou od poloviny března

1. březen 2023 10:30

1. března začaly v centru Zlína přípravné práce na přestavbu křižovatky ulic Březnická a Mostní pod zimním stadionem. Frekventované místo bude po přestavbě bezpečnější a lépe průjezdné.

Čtěte také

S dopravními omezeními pro motoristy se počítá od poloviny března a práce tu potrvají minimálně po celou letošní stavební sezonu. Hned od 1. března je uzavřeno parkoviště mezi obratištěm trolejbusů a ulicí Mostní. Hlavní dopravní omezení nastanou přibližně v polovině března, od kdy bude povolen pouze jednosměrný průjezd vozidel ve směru z centra Zlína města po Březnické k Majáku. V opačném směru budou motoristé používat objízdnou trasu přes Kudlov.

Pro nákladní automobily povede objízdná trasa z Uherského Hradiště přes Otrokovice do Zlína. Na objízdné trase pro osobní auta a autobusy přes Kudlov se počítá s drobnější úpravou jízdních pruhů ulice Osvoboditelů v křižovatce u Kolektivního domu a s povolením jízdy vozidel v ulici Na Požáře ve směru od Hradské ulice ke Štefánikově včetně mostu přes Kudlovský potok, kde je nyní zaveden jednosměrný provoz v opačném směru.

Dopravu v problematických místech budou řídit semafory.

Rekonstrukci Březnické ulice, která přijde na 15 milionů korun, bude kraj realizovat prostřednictvím své příspěvkové organizace Ředitelství silnic Zlínského kraje. Zhotovitelem stavby bude sdružení firem Eurovia CS Praha a SMO Otrokovice.

Součástí této investiční akce města bude také napřímení Mostní ulice, rekonstrukce jejích přilehlých úseků a rovněž oprava ulice vedoucí k Hotelu Zlín.

Ředitelství silnic Zlínského kraje a město zaplatí za novou křižovatku přes 130 milionů korun. Hlavní práce by měly být hotové do konce letošního roku. 

Parkování ve Zlíně

Kvůli stavbě přichází Zlín o jedno z velkých parkovišť. Podle primátora Jiřího Korce z hnutí ANO město zvažuje zavést denní cenově regulované parkování na zatím neplacené ploše pod sportovní halou, druhou variantou je podle Korce změna systému placení pod Velkým kinem, kde zatím funguje běžné komerční parkování.

Další dopravní informace ze Zlínského kraje najdete ZDE.

Spustit audio

Související