Z Ostravy do Brna pěšky? Hudebník Tomáš Kočko si splnil dávný sen a krajinou rád chodí dál

12. duben 2018
Kontakt

Tomáš Kočko je nejen známý hudebník a zpěvák, ale také vášnivý turista, který chodí krajinou podle starých map a objevuje třeba dnes už neexistující zemské hranice, nebo jinak historicky zajímavá místa. Na svou další výpravu se právě chystá vyrazit.

Širší publikum zná Tomáše Kočka hlavně jako interpreta písniček world music. Tomáš Kočko je také operní režisér, muzikálový herec. Ale kromě toho také rád putuje a prošel toho už v naší republice nemálo.

„Putování nebo toulky přírodou mám rád už odmala. A díky České televizi jsem se čtyři roky účastnil natáčení takového putování po národních parcích bývalého Československa a také v okolí, čili v zahraničních parcích. Strašně se mi to zalíbilo. A pak jsem se jednou rozhodl, že půjdu pěšky z Ostravy do Brna,“ vzpomíná Tomáš Kočko.

Tato dvě města hrála v životě frýdecko-místeckého rodáka významnou roli – v Ostravě studoval na konzervatoři, v Brně na JAMU. „A tak jsem chtěl propojit ty dva morové sloupy, které jsou na náměstích těchto dvou měst. Mě totiž vždycky lákalo vystoupit z toho vlaku, který mě za studentských let vezl z Frýdku přes Ostravu do Brna. Nikdy jsem nevystoupil, ale teď jsem si to splnil a celou tu trasu si prošel pěšky,“ vypráví.

Jak taková cesta Tomáše Kočka vypadá – nejen z Ostravy do Brna, kudy chodí a co při tom prožívá a zažívá, uslyšíte v záznamu večerního pořadu Kontakt. Uslyšíte také o Tomášově cestě do Poodří, proč tam nechtěl a proč tam pak ve stanu nemohl usnout a kam se ještě chystá.

autor: rip
Spustit audio

Související