Vysoké učení technické pořádá sbírku výpočetní techniky. Počítače pomohou v Dětském domově Dagmar

Zaměstnanci, studenti i široká veřejnost se může zapojit do sbírky výpočetní techniky, kterou uspořádala Fakulta informačních technologií Vysokého učení technického.

Lidé do ní můžou věnovat funkční počítače nebo tablety. Organizátoři sbírky je pak předají brněnskému dětskému domovu Dagmar. Ten je nutně potřebuje pro zajištění on-line výuky.

„Všechny počítače budou sloužit k zajištění on-line výuky, protože v současném omezeném stavu nemohou děti navštěvovat školu, tak aby mohly studovat z domova,“ vysvětluje Radka Báčová, která na Fakultě informačních technologií sbírku organizuje. Přístroje mohou lidé přinést na recepci fakulty do 7. května 2020.

O podobnou pomoc se snaží taky Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity. Její starší počítače dostala organizace Ratolest a předá je dětem z nízkopříjmových rodin.

„Počítače, které jsme nahradili novější technikou, tak jsme je posunuli dál potřebnějším. Je to asi kapka v moři – těch pár kusů, které je fakulta schopna věnovat pro distanční výuku, nezachrání tu situaci brněnských klientů,“ říká iniciátorka sbírky Petra Mlejnková.

autor: gaj
Spustit audio

Související