Vysočina nabízí pět sjezdovek. Běžkaři mohou do Vysočina Arény

29. prosinec 2018 06:00

Na Vysočině je otevřeno pět sjezdovek, a to na Harusově a Fajtově kopci na Žďársku, na Šacberku a v Lukách u Jihlavy a na Křemešníku u Pelhřimova.

Jejich správci počítají s celodenním provozem i v dalších dnech. Někde by mohla být provozní doba o něco kratší na přelomu roku, aktuální informace najdou lyžaři na webu.

Stopy pro běžkaře poškodila obleva, ve vyhrazených hodinách ale mohou využívat závodní tratě novoměstské Vysočina Arény.

Od pátku do neděle bude Vysočina Aréna kvůli závodům pro rekreační běžkaře přístupná pouze od 16:30 do 18:30, v pondělí a v úterý bude možné lyžování ráno i po poledni. 

Rozpis najdou zájemci na webových stránkách sportoviště.

Šacberk, Harusův kopec, Fajtův kopec

Sjezdovku Šacberk pokrývá do půl metru technického sněhu. „Jsou svátky, takže ta návštěvnost je i navzdory počasí slušná. Pojedeme dál bez přerušení a bez omezení,“ řekl provozovatel Pavel Havlíček.

Na Žďársku nabízejí sjezdovky sněhovou pokrývku vysokou i kolem 40 centimetrů. Lanovka na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě přestane na Silvestra jezdit v 17:00, jinak teď denně funguje do 21:00. Sněhové podmínky jsou podle správce Karla Klapače dobré.

Velkomeziříčský Fajtův kopec je v plném provozu, včetně dětské nabízí tři sjezdovky. Uvedl to Jiří Pálka z tamního skiklubu.

Luka nad Jihlavou, Křemešník

Omezovat provoz se v nejbližších dnech nechystají ani provozovatelé sjezdovek v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku, pokud nepřijde ještě výraznější oteplení nebo deště.

Koncem roku si ale lidé zřejmě nezalyžují na Havlíčkobrodsku ani na Třebíčsku. U Číchova na Třebíčsku v minulých dnech jezdil alespoň malý vlek, dnes byl jeho provoz přerušen do odvolání. „Zkoušeli jsme nahrnout sníh rolbou na místa, kdy by to bylo třeba, bohužel to nelze kvůli rychlejšímu odtávání sněhu,“ uvedli správci na webu.

Vysoká u Havlíčkova Brodu

Ve Vysoké u Havlíčkova Brodu vlek stojí, protože se lyžařskému klubu nepodařilo domluvit na podmínkách s novým majitelem části pozemků ve skiareálu. Sjezdovka v Novém Jimramově bude zavřená i v první polovině ledna kvůli technické závadě, na Karasíně se rozhodli vypustit celou lyžařskou sezonu kvůli nedostatku vody pro zasněžování.

zdroj: ČTK
Spustit audio