Vyhlášené minitrubičky z Říčan u Brna

Recept od naší posluchačky Jaroslavy Cetkovské.

Na výrobu těsta budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
300 g másla
3 žloutky
4 polévkové lžíce mléka
1 polévková lžíce octa
špetka soli

Na sněhovou náplň:
4 bílky
400 g krystal cukr
4 polévkové lžíce studené vody
1 lžíce octa
špetka soli

Postup:
1. V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.

2. Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na 2cm proužky (délka přibližně 15 cm), které motáme na trubičky.

3. Potřeme rozšlehaným vejcem a trubičky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem.

4. Pečeme na 250 stupňů, než trubičky krásně zezlátnou. Upečené trubičky potom necháme vychladnout.

5. Zatím si připravíme krém. V páře šleháme bílky a cukr krystal tak dlouho, dokud směs nezhoustne.

6. Vychladlé trubičky plníme bílkovým sněhem.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?