Vyhlášené minitrubičky z Říčan u Brna
Recept od naší posluchačky Jaroslavy Cetkovské.
Na výrobu těsta budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
300 g másla
3 žloutky
4 polévkové lžíce mléka
1 polévková lžíce octa
špetka soli
Na sněhovou náplň:
4 bílky
400 g krystal cukr
4 polévkové lžíce studené vody
1 lžíce octa
špetka soli
Postup:
1. V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.
2. Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na 2cm proužky (délka přibližně 15 cm), které motáme na trubičky.
3. Potřeme rozšlehaným vejcem a trubičky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem.
4. Pečeme na 250 stupňů, než trubičky krásně zezlátnou. Upečené trubičky potom necháme vychladnout.
5. Zatím si připravíme krém. V páře šleháme bílky a cukr krystal tak dlouho, dokud směs nezhoustne.
6. Vychladlé trubičky plníme bílkovým sněhem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?