Vltava v Praze klesá, otevřely se náplavky i vrata na Čertovku

17. květen 2021 13:30

Průtok Vltavy v Praze je příznivý a klesl pod hranici I. stupně povodňové aktivity. Magistrát tak dnes v poledne zpřístupnil náplavky, které byly od pátečního večera preventivně uzavřeny.

Od pondělní dvanácté hodiny byly opět zpřístupněny pražské náplavky pro veřejnost a Povodí Vltavy otevřelo vrata na Čertovce. Správce náplavek, společnost Trade center Praha, provedla oplach náplavek na levém břehu řeky, na který řeka naplavila nečistoty. Díky uvolnění protipovodňových i protiepidemických opatření, se dnes budou moci na náplavkách otevřít také zahrádky.

Zastavilo se i kolo na Čertovce, povodňová vrata byla zavřená

„S ohledem na prozatím příznivou povodňovou situaci dnes v poledne dojde ke zpřístupnění náplavek pro veřejnost a k otevření vrat na Čertovce. Situace se však může rychle změnit, proto bude Praha nadále situaci sledovat a vyhodnocovat. Prozatím však veškerá protipovodňová opatření přestávají platit,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Správa služeb hl. m. Prahy provede zpětný odtah čtyř zbývajících automobilů z odtahového parkoviště na Těšnově zpět na náplavky.

Do provozu se dnes navrátí také pražské přívozy. Zatím se ale neotevře plavba v části Vltavy u Holešovic, neboť Povodí Vltavy musí nejprve vytyčit plavební trasy pomocí bójek.

autor: JMys | zdroj: Magistrát hl. m. Prahy
Spustit audio