Vlaky projíždějící Otrokovicemi budou mít zpoždění celé léto, opravy zabezpečovacího zařízení potrvají až do konce srpna

10. červen 2022 16:00

Správa železnic potvrdila, že vlaky na druhém železničním koridoru mezi Břeclaví a Přerovem budou mít zpoždění až do konce srpna.

Pochybení nákladního dopravce, který v úterý 7. června 2022 nerespektoval návěstidlo, mělo za následek zkrat a stržení trakčního vedení a poškození zabezpečovacího zařízení na železniční trati u Otrokovic. Škoda na trakčním vedení a dalších částech infastruktury v místě mimořádné události byla vyčíslena na 300 tisíc korun, následky této události budou ale výrazně dražší.

Podle Správy železnic bude obnova zabezpečovacího zařízení trvat až do konce srpna. Aktuální výše předpokládaných nákladů na opravy v úseku mezi Napajedly a Tlumačovem dosahuje 59 milionů korun.

Od úterý nabírají především rychlíky zpoždění převyšující jednu hodinu, část osobních vlaků byla zrušena. Jednotliví dopravci postupně zavádí opatření, která by cestujícím usnadnila jízdy na této trati, většinou formou náhradní autobusové dopravy.

Dvoukolejná elektrizovaná celostátní trať číslo 330 propojuje Přerov s Břeclaví. Je součástí druhého koridoru. Z Přerova vede přes Hulín, Otrokovice, Staré Město na Uherskohradišťsku, Moravský Písek a Rohatec na Hodonínsku a Hodonín do Břeclavi.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související