Vladimír Polívka a Denisa Nesvačilová: Přijít do Slunečné bylo jako nastoupit do rozjetého vlaku

21. prosinec 2020
Vánoce ve Slunečné

Vladimír Polívka a Denisa Nesvačilová nedávno zamíchali kartami v seriálu Slunečná. Jejich postavy, embryolog Lukáš Verner a nevlastní sestra Týny Popelkové Karolína, rozvířily děj a zapletly se do milostného vztahu obou hlavních hrdinů.

„Příchod do Slunečné mi změnil pracovní tempo hned dvakrát, nejdříve jsem byla kvůli situaci kolem koronaviru úplně bez práce a následně jsem jí měla více než dost. Momentálně se nacházím ve stavu beztíže a lítám od čerta k ďáblu,“ směje se představitelka Karolíny Denisa Nesvačilová. „Já musím dodat, že Denisa se ocitá ve stavu beztíže prakticky nonstop, akorát o tom neví,“ dodává se smíchem Vladimír Polívka, který svou hereckou kolegyni popisuje jako živelnou holku, kterou baví svět.

Denisa Nesvačilová

Postava Karolíny je pro mnoho diváků kontroverzní, její představitelka se tak musí potýkat s různými negativními názory. „Bojuji s tím jako s koronavirem, taky mi to chodí ve vlnách. Zrovna teď jsem opět na vlně nenávisti,“ říká.

Z rodičů obou herců sleduje seriál pravidelně pouze maminka Denisy Nesvačilové. „Mě by ale bavilo se koukat na mého tátu, jak se kouká na Slunečnou s mojí mámou. Představuji si, že to, jak by reagovali, by bylo na nový seriál,“ zamýšlí se se smíchem Vladimír Polívka.

Nástup do rozjetého vlaku

Denisa Nesvačilová i Vladimír Polívka nastoupili do seriálu až v jeho průběhu. „Moje první scéna byla s partou herců Národního divadla, jako je David Prachař a Ondřej Pavelka, kteří se velmi často v seriálu ocitají v hospodě, a já jsem se tam s nimi kočkovala. Z toho, že je to nový seriál, nové prostředí a ještě tahle parta obrovských herců, jsem byla strašně nervózní,“ říká herečka.

„Bylo to jako nastoupit do rozjetého vlaku. Když jsem do seriálu přišel, všichni se už znali. Bylo to jako byste měnil školku,“ popisuje Vladimír Polívka.

Budoucnost Slunečné

Oba herci v rozhovoru také prozradili, co by seriálu Slunečná přáli do budoucna. „Chtěl bych, aby se děj neustále komplikoval a aby to diváci dramaturgům a scénáristům odpustili, protože to je jediná cesta k tomu, aby to bylo zábavné,“ říká Vladimír Polívka.

„Já bych si rozhodně přála, aby Karolína vydržela s někým alespoň chvíli. Jako holka z dětského domova by si zasloužila někoho, kdo jí dá to, co potřebuje,“ prozradila přání pro svou postavu Denisa Nesvačilová.

Jaký vztah mají oba herci k manuální práci, které se v seriálu nevyhnou, a jak vypadají jejich Vánoce, uslyšíte v záznamu celého pořadu.

autoři: Patrik Rozehnal , nwe
Spustit audio