Vinařský chléb
I když v názvu dnešního receptu se o chlebu mluví, žádné kouzlení s kváskem nečekejte. Jde totiž o chléb obložený - tedy o výbornou směs, kterou na opečený chléb kladou Helena a Milan Lučanovi z Přerova.
Budete potřebovat:
500 g vepřové plece
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice
1 cibule
2 rajčata
2 barevné papriky
4 žampiony
asi 20 bobulí hroznového vína
50 g mandlí
rozinky a buráky dle chuti
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.
2. Osolíme a opepříme, přidáme hořčici a kečup, nakrájenou cibuli, rajčata, papriky a žampiony.
3. Přimícháme hroznové víno a oříšky a orestujeme doměkka.
4. Tuto směs klademe na chlebové topinky potřené česnekem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.