Vinařský chléb

Topinky

I když v názvu dnešního receptu se o chlebu mluví, žádné kouzlení s kváskem nečekejte. Jde totiž o chléb obložený - tedy o výbornou směs, kterou na opečený chléb kladou Helena a Milan Lučanovi z Přerova.

Budete potřebovat:

500 g vepřové plece
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice
1 cibule
2 rajčata
2 barevné papriky
4 žampiony
asi 20 bobulí hroznového vína
50 g mandlí
rozinky a buráky dle chuti

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.

2. Osolíme a opepříme, přidáme hořčici a kečup, nakrájenou cibuli, rajčata, papriky a žampiony.

3. Přimícháme hroznové víno a oříšky a orestujeme doměkka.

4. Tuto směs klademe na chlebové topinky potřené česnekem.