Víme, kdy jíst dezert rukama, a kdy příborem? Radí Eva Filipová

Platí zásada, že v restauraci, když máme dezert s náplní nebo je dezert čímkoliv potřený, jíme ho příborem. Vidličku držíme v levé ruce a lžičku v ruce pravé. Lžička nám plní podobnou funkci jako příborový nůž.

Povětšinou používáme dezertní vidličku. V případě různých krémů, pěn a tvarohových dezertů používáme především moučníkovou lžičku.

Vše, co je tužší konzistence, např. sušenky, jíme rukou.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová