Víkendové tipy: vinobraní, dýně, 100 let republiky nebo festival plný čokolády

26. říjen 2018

Tento víkend vás čeká pestrá nabídka akcí. Kromě oslav vzniku republiky můžete vyrazit na vinobraní, čokoládový festival nebo výstavu do Moravské galerie.

Oslava 100 let republiky v Hovoranech

  • 28. října, 15:30

To jsou oslavy spojené s odhalením nové busty TGM u obecního úřadu. Na programu je i pietní akt, slavnostní vysazení lípy, vystoupení mužského sboru, dechové hudby nebo tematická výstava v sokolovně.

Víno a dýně

  • 27. října, od 11 hodin, sklepní ulička Výmol a Zátiší, Moravská Nová Ves

Jde o komorní akci otevřených sklepů s ochutnávkou regionálních pokrmů, během které bude pro návštěvníky i za nepříznivého počasí otevřeno šest vinných sklepů, mezi kterými bude zajištěno občerstvení. V jednotlivých sklepích pak mohou ochutnat jak víno, tak chuťovky z dýní, fazolí, nebo burčák.

Halloween v ZOO Brno

  • 27. října, Brno-Bystrc

Sobota bude plná dýní (bude jich k dispozici okolo tisícovky!), strašidel a zvířat. Čeká vás také řada soutěží nebo ochutnávka dýňových specialit. Vydávání dýní začne ve 14:30 na dolní točně vláčku. Nářadí na dlabání dýní si vezměte s sebou.

Čokoládový festival

  • 26. – 28. října, Valtice

Akce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Doprovodný program na celé tři dny najdete tady.

Vrbovecké vinobraní

  • 27. října, Vrbovec

Slavnostní vinobraní navazuje na staré tradice slavnostního ukončení vinobraní a zazimováním hroznového kozla. Od 12 do 22 hodin je připravený doprovodný program včetně průvodu sklepní uličkou a otevřené sklepy s nabídkou burčáku i mladých vín.

Josef Šíma: Cesta k Vysoké hře

  • od 26. října, Moravská galerie v Brně

V Místodržitelském paláci na Moravském náměstí začíná výstava o Josefu Šímovi, jehož prostřednictvím se progresivní umělci mladé Československé republiky mohli dostat do kontaktu s umělci Francie, kteří udávali tón soudobému umění.

Spustit audio