Víkendové tipy ve znamení ryb – výlov čeká nádrž Blatničku i jedovnický Olšovec

19. říjen 2018

Na tento víkend pro vás máme pozvánky na hody, výlov rybníka a přehrady, ale také na den archeologie na Špilberku.

Vracovské hody s věncem a káčerem

  • 20. – 21. října, Vracov

Co do počtu krojovaných jsou to největší hody v České republice. V sobotu vás čeká povolování hodů u radnice, poté odchod k mladým stárkům, průvod městem a večerní zábava. V neděli mše a průvod městem ke starým stárkům.

Výlov rybníka Olšovec

  • 20. – 21. října, Jedovnice

O víkendu se uskuteční tradiční výlov rybníka Olšovce. Budete moci koupit Jedovnického kapra a další druhy ryb: amura, tolstolobika, plotici, štiku, candáta. Součástí výlovu je i oblíbený jarmark, kde se můžete podívat „pod ruce“ lidovým řemeslníkům. Těšit se můžete také na doprovodný program - kolotoče pro děti, jízdu na ponících.

Výstava citrusů

  • 18. – 21. října, Botanická zahrada Přírodovědecké fakulta Masarykovy univerzity

Výstava citrusů a jiných tropických a subtropických užitkových rostlin: k vidění budou citroníky, banánovníky, kávovníky, kakaovníky, koření, byliny i k zakoupení.

Mezinárodní den archeologie na Špilberku

  • 20. října, 10-17 hod., Brno

Přijďte si vyzkoušet práci archeologa! Seznámíte se s různými výzkumy od pravěku až po středověk a poznáte, na čem právě pracují brněnští archeologové. Uvidíte přípravu pravěkých potravin a naučíte se pracovat s detektorem kovů. Chystají se také kreativní dílničky nebo ukázky práce archeologů.

Výlov přehrady Blatnička

  • 20. – 21. října, vodní nádrž Blatnička

Čeká vás výlov, doprovodný program (i pro děti) a ukázka rybářského řemesla s výbornou atmosférou. Výlov je naplánován na dva dny. Pokud počasí dovolí, bude přehrada vylovena již v sobotu a v neděli bude zajištěn prodej ryb, rybích specialit.

Spustit audio