Víkendové tipy: s průvodci po Brně, festival španělského filmu, regionální výstava vín

O víkendu můžete za hudebním zážitkem do vily Löw-Beer, v kině Scala nahlédnout pod pokličku španělské kinematografie nebo si projít Brno v rámci Mezinárodního dne průvodců.

Mezinárodní den průvodců v Brně

  • 23. – 24. února, Brno

Turistické informační centrum města Brna společně s Asociací průvodců ČR pořádá 16. ročník Mezinárodního dne průvodců. Prohlídkové okruhy jsou připraveny na sobotu 23. a neděli 24. února 2019. Novinky, zajímavosti i osobnosti představí průvodci v několika prohlídkových okruzích.

Penélope Cruzová a Javier Bardem v titulních rolích snímku Všichni to vědí

La Película 2019

  • 21. – 23. února, kino Scala, Brno

Filmová přehlídka La Película – Festival španělského filmu opět představí nejaktuálnější počiny španělské kinematografie i výjimečné kousky z filmové historie. Těšit se můžeme na divácky úspěšné filmy, odbornou kritikou opěvované snímky i zajímavé dokumenty.

Jihomoravská regionální výstava vín

  • 23. února, od 9 do 17 hodin, BVV Brno

Již 42. ročník jihomoravské regionální výstavy vín s mezinárodní účastí se uskuteční v Kongresovém centru BVV v Brně. Výstava je spojená s přehlídkou vín a volnou ochutnávkou vystavených vzorků. K volnému ochutnání je tradičně 750 vzorků vín, které budou podávány z chladicích boxů. K tanci i poslechu zahraje cimbálová muzika.

Vile je přístupná celoročně vždy od úterý do neděle

Komorní kytara ve vile

  • 22. února, 19 hodin, vila Löw-Beer, Brno 

Přední český kytarista Vladislav Bláha, který koncertoval i v newyorské Carnegie Hall, vystoupí ve Vile Löw-Beer v Brně. Jako jeho host se představí klarinetista Vít Spilka, jenž působil ve Filharmonii Brno nebo orchestru Městského divadla Brno. Více informací najdete tady.

Košt pomazánek Bukovany

  • 23. února, 15 hodin, Sokolovna v Bukovanech u Kyjova

V Bukovanech se koná 8. ročník oblíbeného koštu pomazánek. Čekají vás desítky vzorků pomazánek tvarohových, kvasnicových, rybích a mnoha dalších druhů. K dobrému jídlu zahraje živá hudba.

Slovácko-záhorácký fašank

  • 23. února, 14 hodin, centrum Holíče a areál zámku

Společný fašank slavený už potřetí obyvateli Strážnicka společně se Záhoráky ze Slovenska. První dva ročníky se uskutečnily v Žeravinách u Strážnice, letos poprvé se společné veselí přesune jen těsně za hranice Slovácka – do slovenské Holíče.

Spustit audio