Víkendové tipy: košt burčáku, tradiční jízda králů nebo plavba za zdravím

7. září 2018

Přijměte pozvání do oblasti Modrých Hor na košt burčáku a také na brněnskou přehradu či hrad Špilberk.

Jízda králů ve Skoronicích

  • 7. a 9. září

Už dnes vás čeká slavnostní večer a výstava k 75. výročí znovuobnovení Jízdy králů a k 60. výročí založení Sjezdů rodáků ve Skoronicích. Těšte se na bohatý kulturní program. V neděli pokračuje program krojovaným průvodem se sochou Panny Marie za doprovodu dechové hudby. Samotná Jízda králů začíná ve 13:00 hod.

Putování za burčákem po Modrých Horách

  • 8. září, od 9:00 hodin

Modrohorské obce Velké Pavlovice, Bořetice, Němčičky, Kobylí a Vrbice zvou milovníky vína a vinařské turistiky na 11. ročník podzimního putování mezi vinohrady a sklípky. Na programu jsou ochutnávky vynikajících vín a burčáků. Putování je vhodné pro cyklisty i pro pěší.

Plavba za zdravím

  • 9. září, od 14:00 hod, Brno – hlavní přístaviště, program zde

Na souši i na palubě budou pro všechny zájemce o zdravý životní styl poskytnuty odborné informace z oblasti výživy, odvykání kouření, pohybových aktivit nebo prevence civilizačních onemocnění. Plavba potrvá zhruba hodinu.

Dny Evropského dědictví ve Znojmě

  • 8. - 12. září

Dny evropského dědictví každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Znojmo letos otevře celkem třináct památek a muzeí zdarma - například Vlkova a Radniční věž, Minoritský klášter, Dům umění, Znojemské podzemí a hrad.

Špilberk žije republikou!

  • 8. - 9. září 2018

Tradiční akce „Špilberk žije!“ se letos koná už po šesté. Muzeum města Brna při ní o víkendu připomene 100. výročí vzniku ČSR a otevře celý hrad Špilberk. Těšit se můžete na tematický bohatý program pro celou rodinu.

Spustit audio