Víkendové tipy: Jeden svět, slavnosti mandloní, vítání jara v zoo i otevřené nádrže

22. březen 2019

Na tento víkend jsme vybrali pozvánky na přehlídku loveckých trofejí, slavnosti mandloní a vína, speciální jarní vítání v ZOO Brno či prohlídku přehradních nádrží.

První jarní výšlap

  • 24. března, Jarošův Mlýn, Veverský Bítýška

Klub českých turistů za mediální podpory Českého rozhlasu Brno pořádá v neděli 24. března 2019 u Jarošova mlýna ve Veverské Bítýšce 63. ročník zahájení turistické sezony. Trasu si každý volí sám dle svých vlastních sil a uvážení.

Jeden svět Brno

  • 21. – 29. března, Brno

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět, který pořádá společnost Člověk v tísni, je v současnosti největším dokumentárním festivalem s tematikou lidských práv na světě. Projekční místa jsou: Univerzitní kino Scala, Café Práh, kavárna Trojka a Klub Leitnerova. Program najdete zde.

V mandloňových sadech a okolí nemůže nikdo zabloudit

Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích

  • 23. března, od 9 do 17 hodin, Hustopeče

Přijeďte se podívat, jak kvete největší mandloňový sad ve střední Evropě! Samozřejmostí je také bohatý kulturní program, gurmánské mandlové speciality v místních restauracích a krásný výhled z Mandloňové rozhledny. Přivítejte jaro a užijte si první teplé dny na Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích. Letošní osmý ročník Slavností se také pokusí o zápis do České knihy rekordů díky největšímu přípitku mandlovicí na jednom místě.

Světový den vody: Povodí Moravy zve na přehradní nádrže

  • 23. 3. od 9 do 14 hodin, vybrané přehrady

U příležitosti Světového dne vody uspořádá Povodí Moravy, s. p. den otevřených dveří na vodních nádržích Horní Bečva, Slušovice a Letovice. Zájemci mohou nahlédnout do vnitřních prostor přehrad. Prohlídky s průvodcem začínají vždy v celou hodinu od 9 do 14 hod.

Vítání jara v brněnské zoo

  • 23. března, Zoo Brno

Jaro už je tu a v Zoo Brno ho přivítají už tuto sobotu. Těšit se můžete na malování na obličej, tvořivé dílničky, soutěžní vědomostní stezku, speciální komentovaná krmení či thajskou zmrzlinu.

Chovatelská přehlídka trofejí zvěře

  • 23. března, od 8 do 17 hodin, Kulturní dům Kyjov

Tradičně bohatá přehlídka, při které návštěvníci mohou obdivovat stovky loveckých trofejí. Připraveny jsou i zvěřinové hody, občerstvení, košt vína, prodej mysliveckých doplňků.

Spustit audio