Víkendové tipy: historické vinobraní, kunštátský jarmark nebo úklidová akce napříč republikou

14. září 2018

Dýně rozmanitých tvarů i barev vás čekají ve Starém Poddvorově odkud to je už jenom kousek do Hodonína na Slavnosti vína.

Znojemské historické vinobraní

  • 14. – 16. září, Znojmo

Velkolepá historická slavnost, největší svého druhu. Rytířské turnaje, historické tržnice s ukázkami řemesel, vojenská ležení, ulička chudiny, bohatý multikulturní program. Dominantou slavností je historický průvod městem.

Dýňový víkend ve Starém Poddvorově

  • 15. - 16. září, Starý Poddvorov

Čekají Vás stovky dýňových výtvorů v předzahrádkách domů obce Starý Poddvorov. Každoroční akce, při které obyvatelé obce vytvářejí celé instalace i drobné výrobky za použití dýní a vystavují je před svými domy.

Svátek vína 2018

  • 15. září, 14:30, Masarykovo náměstí v Hodoníně

Svátek vína je jedna z největších každoročních akcí v Hodoníně. Zahraje kapela Pozdní sběr, představí se mladá cimbálová muzika Durka a Vojara, průvod doprovodí dechová hudba Šestka Jožky Konečného. O dobré víno se postará desítka vinařství z blízkého okolí.

Hrnčířský jarmark v Kunštátě

  • 15. - 16. září, Kunštát

Tento víkend se náměstí krále Jiřího změní v otevřené hlediště i jeviště, jeho plochu zaujmou stánky s keramickým zbožím. To vše po celé dva dny doplňuje bohatý kulturní program. Těšit se můžete na atraktivní a zajímavé umělce, kteří svým vystoupením doplní atmosféru jarmarečních dnů.

Ukliďme svět, ukliďme Česko

  • 15. září

Dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek v přírodě. Více informací o konkrétních úklidech ve vašem okolí se dozvíte na webu.

Spustit audio