Víkendové tipy: festival na nábřeží Svitavy, bítovská pouť, vinaři v Polešovicích nebo vojenský den

Na tento víkend pro vás máme například pozvánky na Templářské slavnosti, vojenský den, ale i na hradní pouť nebo za vínem na Slovácko.

Vojenský den na Pánově

  • 18. srpna, od 10 hodin, Hodonín - Pánov

Největší vojensko-historická akce na jižní Moravě. Koná se na bývalém vojenském cvičišti u Hodonína. Zveme všechny příznivce vojenské techniky na již 5. ročník Vojenského dne. Těšit se můžete na více než 80 kusů vojenské techniky.

Překročme řeku Svitavu z Brna dál

  • 18. srpna, okolí řeky Svitavy, podrobný program zde

Svitava propojuje Brno od severu k jihu. Tento projekt propojuje ty, kteří žijí na jejích březích. Letošní festival nese název Řeka lidí. Pestrý program čeká návštěvníky na konečné tramvaje v Obřanech, Sportovním nábřeží v Husovicích nebo za obchodním domem na Tkalcovské. Čeká vás i divadelní představení připravené Divadlem Feste přímo pro tuto příležitost. Atraktivní podívanou slibuje Neckyáda, během které se bude soutěžit o nejkrásnější plavidlo.

Bítovská hradní pouť

  • 18.-19. srpna, hrad Bítov

Tato tradiční hradní akce se koná letos už po šestadvacáté. Čeká vás bohatý program po celý víkend - historický řemeslný jarmark, Komedianti na káře s pohádkami a žonglérskou dílnou, církevní pouť s průvodem.

Dožínky v Kroměříži

Návštěvníky čeká jarmark na Velkém náměstí, koncert rockové cimbálovky Šajtar, dožínkový průvod a sobotní odpoledne pak bude patřit dětským folklórním souborům a folkrockové kapele Dobrohošť.

TOP víno Slovácka 2018

  • 18. srpna, Polešovice

Jedná se o regionální ocenění nejlepších vín Slovácka a po vyhlášení následuje ochutnávka soutěžních vín s možností návštěvy otevřených sklepů. Celá akce probíhá jako součást Vinařských slavností v Polešovicích s bohatým kulturním programem, plným folklorních souborů a cimbálových muzik.

Další akce:

Zámek Vsetín zve v sobotu 18. srpna na tradiční Templářské slavnosti. Na velké i malé návštěvníky čeká od 14:00 do 18:00 středověká hudba a řemeslnický jarmark.

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zve na sobotní pořad Hravá dědina, který nás zavede do zapomenutého světa dětských her. Zpestřením budou komentované prohlídky výstavy Hračky nejmilejší ve výstavním sále Sušáku. Program bude probíhat po celý den od 9:00 do 17:00.

Spustit audio