Víkend můžete strávit aktivně. Jděte na burčákový pochod, poznávejte Brno a slavte 100 let republiky

12. říjen 2018

Na tento víkend máme pozvánky na burčákový pochod, dýňobraní či oslavy 100 let republiky, ale také na podzimní komentované procházky Brnem.

Putování slováckým vinohradem – „Burčákový pochod“

  • 13. října, 9:00, Búdy Mutěnice

Další ročník populární turisticko-zážitkové akce konané v okolí Mutěnic. Na výběr jsou čtyři trasy. Start a cíl je v Mutěnicích Pod búdama, doslova pár metrů od zastávky Českých drah.

Oslavy 100. výročí vzniku ČSR

  • 13. října, 10:00, Náměstí Míru Veselí nad Moravou, program najdete zde

Těšte se na bohaté oslavy k výročí vzniku ČSR. Čeká vás ochutnávka jídel, jaká se jedla před 100 lety, vojenské ležení s ukázkou vojenské techniky a dobového tábora, odpoledne ve 14:00 hodin přehlídka historických kol s vyjížďkou.

Dýňobraní na zámku Lysice

  • 13.-14. října, Zámek Lysice, podrobnosti tady

Uvidíte podzimní a nejen dýňovou výzdobu zámeckých interiérů I. návštěvnického okruhu. Na vnitřním zámeckém nádvoří bude tématický minitrh, ochutnáte různé dýňové pochutiny, pro vaše děti budou připraveny tvořivé dílničky a neposlední řadě můžete zhlédnout výstavu dýní.

Podzimní komentované procházky Brnem

  • 13. října, Brno, více informací najdete tady

Turistické informační centrum města Brna připravilo na závěr turistické sezóny tradiční podzimní komentované procházky. S kvalifikovanými průvodci se můžete vydat na příjemnou procházku do ulic města a brněnských malebných zákoutí. Dozvíte se i mnoho zajímavého o brněnských pověstech, průvodci vám ukáží ty nejzajímavější barokní památky a poznáte i místo posledního odpočinku významných Brňanů.

Spustit audio