VIDEO: Kličkování na vozovce. V Červeném Kostelci ujížděl na babetě opilý muž policistům

14. duben 2021

V sobotu 10. dubna krátce před půl jedenáctou večer se policejní hlídka rozhodla zastavit osobu jedoucí na mopedu, která v Červeném Kostelci na Náchodsku kličkovala po silnici v ulici Strmá. S použitím výstražných světel a nápisu STOP ji vyzvali k zastavení. 

Před křižovatkou ulic B. Němcové a Náchodská babetista zastavil, ale vzápětí začal ujíždět. Vydal se po ulici Náchodská, dále různými uličkami, kde projel i jednosměrkou a nakonec ztratil orientaci, najel do areálu jedné firmy, kde kvůli plotu již nemohl dále pokračovat. Z babety seskočil a chtěl se dát na útěk.

V Červeném Kostelci ujížděl na babetě opilý muž policistům

Neměl však kam, tak se zastavil, zvedl ruce nad hlavu a začal s hlídkou spolupracovat. Policisté, ačkoliv muž u sebe neměl žádné doklady, ho ztotožnili jako 25letého muže z Policka. Když ho podrobili dechové zkoušce, přístroj ukázal více jak 2 promile alkoholu v dechu.

Čtěte také

Z následného šetření vyplynulo, že muž před jízdou vypil 5 piv a přibližně 3 dcl tvrdého alkoholu a že není držitelem žádného řidičského oprávnění. V rejstříku trestů má již tři záznamy o uložení zákazu řízení všech motorových vozidel, kdy poslední z nich vypršel na podzim loňského roku.

Muže nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může být odsouzen až k ročnímu vězení.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.