Velikonoce a jídlo našich předků. Setkání s profesorkou Irenou Korbelářovou
18. duben 2022
Profesorka Irena Korbelářová se věnuje dějinám raného novověku a velkou část její práce tvoří jídlo našich předků. Pozvali jsme ji k mikrofonu, abychom s ní mimo jiné probrali velikonoční zvyky i tradiční jídelníčky. A ty jsou rozmanité.
Související
-
Masopust se zabíjením kozla. Jak etnografka z Hané objevila ojedinělé zvyky Ostravska
Markéta Palowská, rodačka z Hané, se před 20 lety rozhodla pro život v Ostravě. Nakolik i tady našla zajímavé tradice, obyčeje i předměty, o které se stará v muzeu?
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka