Věděli jste, že i vinná réva může být ve stresu? Škodí jí extrémní výkyvy počasí, hůře snáší také dlouhotrvající tropické teploty
26. červenec 2019
Loni touto dobou vinaři na jihu Moravy sklízeli první rané odrůdy hroznů pro výrobu burčáku. Letos si na něj ale budeme muset pár týdnů počkat.
Burčák v prodeji od 1. srpna tak, jak to povoluje zákon, letos nebude. Hrozny dozrávají pomaleji než v minulém roce. Vinné révě škodí i extrémně teplé počasí, přesto, že má kořeny hluboko a suchu vzdoruje velmi dobře. Částečně zkvašený mošt z tuzemských hroznů tak zájemci ochutnají pravděpodobně až za tři nebo čtyři týdny.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Nesdílím Koudelkovo paranoidní vidění světa, obhajuje Paroubek rozhovor pro proruský web
-
V pražské nemocnici zaměnili pacientky. Lékaři provedli potrat ženě, která přišla jenom na kontrolu
-
Přísaha vyměnila kriminalisty za politiky a spojila se s Motoristy. Ideologické tápání skrývá za ‚střed‘
-
ŽIVĚ: Hokejisté Třince a Českých Budějovic bojují v rozhodujícím duelu o postup do semifinále