Ve všech pěti okresních městech v Královéhradeckém kraji jsou drive-in stanoviště pro volby z auta

24. září 2020 10:21

V Královéhradeckém kraji budou moci lidé v karanténě v podzimních volbách hlasovat z auta na pěti místech. Drive-in stanoviště budou ve všech pěti okresních městech, v Hradci Králové, Trutnově, Jičíně, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou. Poslanci v srpnu schválili zákon, podle kterého mohou hlasovat i lidé v karanténě a izolaci. Volby si podle zákona řeší města a obce.

Čtěte také

Drive-in stanoviště v Hradci Králové bude ve dvoře magistrátu na adrese třída Československé armády 408. V Rychnově nad Kněžnou budou moci lidé odvolit v areálu fotbalového stadionu, v Náchodě v budově bývalé celnice na adrese Kladská čp. 272, v Trutnově v hasičské zbrojnici v Horním Starém Městě a v Jičíně v bývalých kasárnách.

Voliči v izolaci a v karanténě ještě mohou podle zákona využít druhý způsob hlasování a pozvat si komisi domů.

Volby do zastupitelstev krajů a do třetiny Senátu se konají v pátek 2. října od 14:00 do 22:00 a v sobotu 3. října od 8:00 do 14:00 hodin. Případné druhé kolo senátních voleb bude v pátek 9. a v sobotu 10. října ve stejných časech.

Termín volby pro drive-in místa bude vždy ve středu, tedy 30. září pro první a 7. října pro druhé kolo.

V Královéhradeckém kraji se budou konat volby do Senátu současně s krajskými ve volebních obvodech Hradec Králové, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou.

autor: baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související