Ve Valticích otevírají pětikilometrovou stezku pro bosé turisty

19. květen 2013

Nevšední turistickou atrakci dnes otevřou ve Valticích na Břeclavsku. Po nové stezce "Bosou nohou" vysypané různými materiály můžete totiž chodit naboso. Okružní trasa o délce zhruba pěti kilometrů vede ze sousední rakouské obce Schrattenberg až ke Kolonádě ve Valticích.

Stezka přímo vybízí k procházce bosou nohou, návštěvníkovi tak tvůrci projektu podle starosty Valtic Pavla Trojana chtějí zprostředkovat nevšední smyslový zážitek.

„Ty zastávky jsou vyrobeny z přírodních materiálů, ze dřeva, z kamene, může se projít po šiškách, může balancovat na visutém mostě, pokud návštěvník si chce něco ugrilovat, je tam gril, jsou tam lehátka, může se kochat pohledem do okolí,“ láká starosta Valtic Pavel Trojan.

V České republice bude stezka podle Trojana první svého druhu, v okolních zemích jsou přitom tyto atrakce velmi oblíbené.

„Když jsme s tímto nápadem vyšli, tak jsme měli hodně ohlasů z celé republiky, ten nápad hned na začátku vzbudil pozornost,“ dodává.

Vzhledem k tomu, že se stezka nachází na kopci Homole u Kolonády Rajstna, která stojí na nejvyšším bodě Lednicko-valtického areálu, nabídne se odtud návštěvníkům také výhled i do Rakouska a Slovenska.

autoři: Tomáš S. Šťástka , Štěpánka Kadlečková
Spustit audio