Ve finále hokejové extraligy vyhrává strýc Čajánek nad synovcem Káňou

19. duben 2014

Pikantní náboj má finále hokejové extraligy pro Petra Čajánka a Jana Káňu. Zlínský kapitán je totiž strýčkem brněnského útočníka. Žádné rodinné hecování se ale neděje.

„Nic neprobíhá, každý se soustředíme na svůj výkon, na svoje mužstvo. Žádný kontakt není, necháme to po sezoně,“ říká zkušenější Čajánek.

Hráči Komety by si sezonu po nevydařeném vstupu do finále play off rádi prodloužili a pokud možno osladili ziskem titulu. Však také ve včerejším utkání brněnští hokejisté pořádně přitvrdili.

„Je to play off. To jsou souboje, dohrávání, boj. Takže mě to nepřekvapuje,“ přijímá tvrdost soupeře kapitán Zlína.

Není zrovna jednoduché za takové konstelace udržet nervy na uzdě a uchránit se častého vylučování.

„Snažíme se o to a zatím nám to vychází. Ale samozřejmě, když je mužstvo v průběhu zápasu nahoře, tak se emoce kontrolují líp,“ říká Petr Čajánek.

Spolu s Veselým a Honejskem tvoří útočnou formaci, která je v poslední době pilířem zlínské ofenzívy a také včera se postarala o všechny góly.

„Je to pěkné a jsme rádi. Nejdůležitější je ale výsledek zápasu, snad budeme takhle pokračovat.“ přeje si zlínský kapitán. Vnímá samozřejmě i to, že mladý gólman Libor Kašík má parádní formu.

„Chytá skvěle a doufám, že mu to vydrží. Play off se nehraje na osobní statistiky ani na žádné nuly, ale je potřeba čtyřikrát vyhrát. Takže jsme rádi, že góly nedostává,“ pochválil spoluhráče Čajánek.

autoři: apr , Vojtěch Bureš
Spustit audio