Včera hořela průmyslová hala v Kunovicích, dnes hasiči bojovali s ohněm v otrokovické Tomě

15. listopad 2019 12:06

Do milionů půjdou škody po dvou větších požárech průmyslových objektů, ke kterým došlo v krátké době po sobě v Kunovicích a Otrokovicích. Ani při jednom nebyl nikdo zraněn.

Hned dva rozsáhlé požáry v průmyslových objektech v průběhu několika hodin mají za sebou hasiči ve Zlínském kraji. Včera odpoledne vzplála výrobní hala v areálu firmy v Kunovicích. „Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dvanáct jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů s ohněm bojovalo několik hodin. Na místo byli přivoláni i policisté, kteří zajišťovali bezpečnost. Dohlíželi na to, aby se k požáru nedostaly nepovolané osoby, a to i v nočních hodinách,“ uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Požár v průmyslovém areálu v Kunovicích

Na místo se dostavila také výjezdová skupina kriminalistů. „Přesná příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování,“ doplnila policejní mluvčí. 

Škoda způsobená čtvrtečním požárem haly v průmyslovém areálu v Kunovicích na Uherskohradišťsku byla předběžně vyčíslena na 50 milionů, uvedli hasiči.

V pátek nad ránem pak hasiči zlikvidovali požár ve výrobní hale v průmyslovém areálu Toma v Otrokovicích na Zlínsku, kde začalo hořet dnes ráno. „Škoda, kterou oheň způsobil, byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun. Na místě zasahovalo pět jednotek s šesti cisternami, při události nebyl nikdo zraněn,“ řekl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Požár v areálu Tomy Otrokovice

Oheň podle něj zasáhl výrobní halu se strojírenským provozem, jednotky k němu vyjížděly krátce po osmé hodině ráno. „Došlo k požáru ve vzduchotechnickém potrubí, konkrétně tam zahořely filtry. Hasiči požár jedním vysokotlakým proudem vody uhasili,“ uvedl mluvčí.

Jelikož byl objekt zakouřený, zasahující jednotky se s pomocí přetlakové ventilace postaraly o jeho odvětrání. „Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit hasicím přístrojem jeden ze zaměstnanců, ale nebyl úspěšný,“ řekl Žemlička.

V době požáru bylo podle něj v budově 22 lidí, kteří ji však opustili ještě před příjezdem hasičů. Nikdo z nich neutrpěl zranění. Na místě pracuje vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

autoři: Tomáš Patrick Hyánek , Michal Sladký | zdroj: ČTK

Související