Vánoční nadělení ve Startéru. Nejprotivnější hitparáda kritizuje demáče z vlastní zkušebny

24. prosinec 2018

O Vánocích by se všichni měli mít hezky. I muzikanti z kapel, které to s námi ve Startéru neměly lehké, protože jsme pořád měli poznámky a připomínky, dělali vtípky a tak vůbec. Tentokrát si děláme legraci ze svých vlastních tracků. A spolu s námi se nám smějí i vážení hosté: Hana Řičicová alias Řihana a věčně nespokojený dramaturg Jiří „Cemetery Full of Dead Ravens“ Špičák.

„Na to, žes to nahrával na ponožku, skvělý!“ hodnotila Jakubovu píseň Hana Řičicová. Poslouchat se to nedalo, stejně jako žádná další skladba, kterou jsme ve štědrovečerním Startéru pouštěli. Možná jen nové Jonášovo demo Friend of a Friend nebylo na stížnost Radě. Jinak to byla samá urážka dobrého vkusu. Experimentální kuchyňský folk hostující Řihany byl urážející, nepochopitelný song Jak se máš od Buriánkovy Grand Final připomínal svou kvalitou toaletní papír. Albert Černý nás rozesmál svou naivní, sociálně laděnou písní 9 to 5, kterou nejspíš nahrál někde u pásu – prý ho tehdy – jakožto třineckého gymnazistu – silně ovlivnily Bezručovy Slezské písně. No, nedalo se to poslouchat.

Zapněte si vánoční startéří hejt namířený do vlastních řad! To vám spraví žluč ze špatných dárků!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.