Vánoce na Regionu nabídnou pohádky i veselé historky

20. prosinec 2018

Bohatou nadílku připravil pro své posluchače na vánoční svátky Český rozhlas Region. Ve všech svátečních dnech dopoledne po 10. hodině nabídne speciální dvouhodinové vydání pořadu Pochoutky. Moderátoři Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si ke svátečnímu stolu pozvali zajímavé hosty.

Na Štědrý den se v Pochoutkách představí herečka Jiřina Bohdalová spolu s hercem Jiřím Strachem, na Boží hod vánoční to budou Václav Vydra s Janou Bouškovou a na 2. svátek vánoční nabídnou své historky známí dabéři – Valerie Zawadská, Ladislav Županič a Martina Hudečková.

Odpoledne pak o Vánocích bude patřit pohádkám, které začnou vždy krátce po 13. hodině. Na Štědrý den to bude Princezna se zlatou hvězdou na čele, o den později Šípková Růženka a 26. prosince nabídne Region Tuláckou pohádku.

Rozbalování dárků na Štědrý večer zpříjemní po 17. hodině nejznámější české koledy a po 18. hodině Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby.

Speciální vánoční vydání bude mít o vánočních svátcích i oblíbené Divadlo pro vaše uši, které začne vždy ve 22 hodin.

Poslední den roku bude na Regionu patřit zábavě, a to od rána až do noci. Hosty speciálních Silvestrovských Pochoutek po 10. hodině budou moderátoři zábavných soutěží Jan Rosák, Petr Vondráček a Pavel Zedníček. V Humoriádě po 16. hodině pobaví svými historkami Tomáš Töpfer a přesně ve 21 hodin odstartuje Silvestrovská Humoriáda – jejími hosty budou a až do půlnoci vás příjemně naladí Petra Černocká, Petr Jablonský, Jitka Němcová, Pavel Nový, Jiří Krampol, Uršula Kluková, Naďa Konvalinková, Jan Přeučil a Tomáš Töpfer.

Na Nový rok si po 9. hodině budou moci posluchači připomenout atmosféru zářijové oslavy Narozenin Regionu v Poděbradech, po 10. hodině se v Novoročních Pochoutkách představí zpěvačky, které prošly divadlem Semafor – Naďa Urbánková, Miluše Voborníková a Petra Černocká.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.