Václavu Kunešovi přezdívají tanečníci Malý Kylián. „A není to kvůli vzrůstu,“ doplňuje jeho partnerka Kristina Kloubková

7. červenec 2022

U Jiřího Kyliána tančil a spolupracoval s ním. Co může být lepší vizitkou? „Dělat u mě,“ žertuje tanečník Václav Kuneš v Blízkých setkáních. O čem je jeho práce? Jakým je šéfem? Jaká je nezapomenutelná filmová role Kristiny Kloubkové? Jaké má vzpomínky na režiséra Polesného? Co oba tanečníci prozradili ze svého soukromí?

„S Vaškem se známe ze školy a slýchala jsem: Jo, ty jsi u Malého Kyliána! Tady se mu v tanečním prostředí říká Malý Kylián. A není to kvůli vzrůstu,“ dodává v Radiocafé Vinohradská 12 jeho taneční partnerka a manželka Kristina Kloubková.

Václav Kuneš a Kristýna Kloubková

Představa se mísí se strachem

Máme povědomí o současném moderním tanci? „Díky pořadům jako je StarDance ano. Ale současného tance se lidi pořád trochu bojí a představu o něm vlastně moc nemáme,“ myslí si tanečník Václav Kuneš. „To, co vidíte ve StarDance je jiný tanec. Je to téměř sportovní disciplína.“

„Míchá se v něm spoustu stylů, včetně street dance či bojových umění. O to víc je to přijatelnější a každý si v tom něco najde,“ uzavírá.

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.