V sobotu 12. října uctíme na vlnách Českého rozhlasu Brno památku Karla Gotta speciálním vysíláním

11. říjen 2019 14:45

Den státního smutku přinese změny v našem sobotním programu. Součástí vzpomínek na Karla Gotta bude i přímý přenos ze zádušní mše v katedrále svatého Víta.

Po 10. hodině provede posluchače tvorbou Karla Gotta hudební publicista a textař Mirek Černý v pořadu Karel Gott: C'est la vie.

V 11 hodin odvysíláme v přímém přenosu zádušní mši z katedrály svatého Víta v Praze.

Po 13. hodině zavzpomínají na první setkání a spolupráci s Karlem Gottem známé osobnosti – v pořadu Fenomén Karel Gott zazní vzpomínky Lucie Bílé, Heleny Vondráčkové, Jitky Zelenkové, Jiřího Suchého, Karla Šípa nebo Felixe Slováčka.

Karlu Gottovi bude po 16. hodině věnováno také speciální vydání pořadu Hvězdné návraty, které připravil Patrik Rozehnal.

Během dne státního smutku upravíme výběr písní a nebudeme vysílat zábavné pořady. Podrobný program vysílání najdete zde.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.