V Karlových Varech léčí především jedinečná termominerální voda. Při léčbě někde pomáhá i kyslík

28. červenec 2020

Největším lázeňským městem u nás jsou Karlovy Vary na západě Čech. Proslavily se především díky termálním pramenům a špičkovému lázeňství. Právě na kvalitu a rozsah poskytovaných lázeňských služeb kladou důraz v karlovarském komplexu ASTORIA Hotel & Medical Spa. Zařízení s odbornou lékařskou péčí se nachází v srdci Karlových Varů přímo naproti Mlýnské kolonádě.

Založení Karlových Varů datované do doby Karla IV. je spojeno s objevem léčivých pramenů, které se od té doby používaly k léčbě mnoha zdravotní obtíží, jako jsou nemoci zažívacího ústrojí, jater, slinivky, žlučníku a žlučových cest, poruch látkové výměny, diabetu, dny, obezity či paradontózy. Do lázní ale přijíždějí také pacienti s nemocemi pohybového ústrojí, neurologickými onemocněními nebo stavy po onkologické léčbě.

Bazén v ASTORIA Hotel & Medical Spa

Největší rozvoj zaznamenala karlovarská lázeňská léčba od 16. století. Ke koupelím přibyla také pitná kúra a později byly zapojeny i další léčivé zdroje jako kyslík, teplo, oxid uhličitý nebo fyzioterapie.

V lázeňském komplexu ASTORIA Hotel & Medical Spa po vzoru někdejších lázeňských lékařů aplikují pacientům oxygenoterapii v původní délce dvou hodin. Nechybí ale ani léčebné koupele a pitná kúra, kterou hostům předepisuje a aplikuje odborný zdravotnický personál. „ASTORIA Hotel & Medical Spa je jedním z 28 provozů, které v Karlových Varech poskytují odbornou lékařskou péči“, říká generální ředitel hotelu Milan Krajovan.

I v ASTORIA Hotel & Medical Spa se pro koupele využívá voda z Vřídla

Pro léčbu se v místním balneo provozu využívá především vřídelní voda, kterou sem přivádí přímo z podzemí Vřídelní kolonády speciální potrubí. Nevyužívá se ale jen pro tradiční koupele, ale třeba také pro zubní irigace a další léčebné terapie.

Toto lázeňské zařízení sídlí v pěti vzájemně propojených historických budovách přímo naproti Mlýnské kolonádě. Místní pacienti a hosté si tak užívají lázeňskou léčbu v samotném srdci světoznámých lázní. Ke komplexu Astoria navíc patří i 300 metrů vzdálená kulturní památka Depandance Wolker. Hosté si mohou vybrat z bohaté nabídky více jak padesáti různých procedur ve dvaceti provozech.

Spustit audio