V Hodoníně se dá parkovat i bez drobných do automatu

30. květen 2014

Řidiči v Hodoníně už nepotřebují k zaplacení parkovného nutně mince. Poplatek mohou totiž uhradit také textovou zprávou z mobilního telefonu a pravidelní uživatelé městských parkovacích ploch dokonce pouhým prozvoněním speciálního čísla.

Hned v prvních dnech placení prostřednictvím mobilů využily desítky motoristů, byť zatím o nové službě nevědí zdaleka všichni. „Určitě je to ale dobrá věc. Až nebudu mít drobné, využiji toho,“ svěřil se jeden z řidičů. „Než ale zprávu napíšu, doběhnu k automatu čtyřikrát,“ oponuje další.

Parkovací místa jsou i v okolí kostela před radnicí

Podobnou službu poskytuje také řada dalších měst, například nedaleká Břeclav. Hodonín ale jako první město nabízí tuto možnost platby také slovenským návštěvníkům.

Častější uživatelé hodonínských městských parkovišť se mohou navíc přes SMS zaregistrovat a jednotlivé platby za parkováním pak už provádět pomocí velmi rychlého a jednoduchého prozvonění speciálního čísla.

„Městská kasa si přitom přijde na stejné peníze při klasické platbě i při použití telefonu,“ ujistil hodonínský místostarosta Jaromír Hýbner, „chtěli jsme hlavně parkování všem motoristům ulehčit.“

Podrobné informace s návodem jsou vyvěšeny na všech parkovacích automatech a také na stránkách hodonínské radnice.

autor: hon
Spustit audio