V Brně zahájilo provoz kluziště u sochy Jošta Lucemburského na Moravském náměstí

29. listopad 2018

Ve čtvrtek 28. listopadu v 16 hodin zahájilo provoz kluziště pod sochou Jošta Lucemburského na Moravském náměstí v Brně. Vstupenku na ledovou plochu si můžou lidé letos nově koupit dopředu na internetu.

Letos návštěvníky kluziště čekají menší změny, co se vstupenek týče. Lidé s permanentkou na koupaliště na Kraví hoře ji ode dneška můžou využít i pro vstup na kluziště na Moravském náměstí. Předprodej na internetu bude prostřednictvím webových stránek koupaliště na Kraví hoře, prodej vstupenek městská část spustí až v pondělí 3. prosince.

Další drobnou změnou je zastřešení prostoru pro přezouvání, aby se lidé mohli do bruslí obout v suchu. A vstup na led je letos přesunutý blíž ke kostelu svatého Tomáše. Zlepšit by se měla taky kvalita ledu. Městská část Brno-střed, která kluziště provozuje, pořídila novou rolbu.

Kam si jít zabruslit

Otevřená už jsou obě kluziště v městské části Brno-sever a taky ledová plocha u nákupního centra v Modřicích. Od začátku prosince by měla začít fungovat kluziště v Brně na Vodově ulici a Za Lužánkami. Mimo krajské město si lidé od soboty zabruslí v Kyjově, Tišnově anebo ve Znojmě. Na první polovinu prosince je pak plánované otevření kluziště na Kraví Hoře a v Salesiánském středisku mládeže v Brně-Líšni.

autor: Hana Florianová
Spustit audio