V Brně se srazil autobus s nákladním autem, jedenáct lidí se zranilo

16. červen 2015

Při srážce autobusu s nákladním autem se dnes v Brně krátce po poledni zranilo celkem jedenáct lidí, z toho tři středně těžce. Ostatní utrpěli lehká poranění.

Při kolizi na křižovatce ulic Hněvkovského a Sokolova se srazil linkový autobus číslo 67, který směřoval z centra města do obchodního centra Avion s nákladním autem.

V autobuse cestovalo asi 25 lidí. Zranění utrpěli oba řidiči a cestující z autobusu. Z místa je odváželo celkem šest sanitek.

„Ošetřili jsme celkem jedenáct osob, z nichž tři zranění byla středně těžká, nikdo z pacientů nebyl v akutním ohrožení života. Všech jedenáct osob jsme po ošetření transportovali do zdravotnického zařízení. Šlo tam i o jedno malé dítě,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí záchranářů Jihomoravského kraje Barbora Zuchová.

Příčina nehody není zatím známa. Policisté už ale zjistili, že nákladní automobil měl prošlou technickou kontrolu. Policisté současně konstatovali, že žádný z řidičů neseděl za volantem pod vlivem alkoholu. Škoda se podle odhadů policie bude blížit milionu korun.

Srážka autobusu a nákladního auta v Brně
autoři: ČRo , mav
Spustit audio