Utopená auta, zaplavené obchody a stromy na silnicích. Tak řádila silná bouřka ve Zlíně a okolí

27. srpen 2019 06:03

Hasiči včera po bouřce ve Zlínském kraji čerpali vodu ze sklepů, obchodů i restaurací. Potíže byly především ve Zlíně, kde voda zaplavila i podjezd pod tratí v Dlouhé ulici.

Silnice byla v podjezdu neprůjezdná, hasičské jednotky z vody musely vyprostit i uvízlý automobil. Voda se dostala také do supermarketu Billa na sídlišti Jižní Svahy, vystoupala zhruba do výšky 30 centimetrů, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Pršet začalo v regionu zhruba tři hodiny po poledni. Do 21:00 hasiči zasahovali u 76 událostí, hlavně čerpali vodu z garáží, sklepů a dalších prostor, odstraňovali stromy i bláto ze silnic a chodníků.

"Nejvíce zásahů bylo hlášeno v okresu Zlín, kde hasiči vyjeli k 64 případům. Zvláště v době od 18:00 do 19:00 to přímo ve Zlíně vypadalo, jako kdyby se otevřely všechny zdroje vody. Na ulici Dlouhá došlo k zatopení podjezdu pod železniční tratí a uvázlo zde jedno osobní vozidlo, které hasiči vyprostili," uvedl mluvčí hasičů.

Voda vnikla i do podzemních garáží nákupního centra Albert v místní části Prštné, do zrekonstruovaného objektu obchodního domu PRIOR na náměstí Práce, do restaurace na ulici Zarámi či sklepů v několika ulicích.

K čerpání vody ze sklepa vyjížděly jednotky také do Prostřední Bečvy na Vsetínsku nebo Kudlovic na Uherskohradišťsku.

Hasiče zaměstnávaly i stromy popadané na komunikace. Odstraňovali je mimo jiné ve Spytihněvi a Bohuslavicích na Zlínsku. Naprasklý strom ohrožoval rodinný dům ve Valašských Kloboukách-Mirošově na Zlínsku. U Karolína na Kroměřížsku a v Mysločovicích na Zlínsku odstraňovali hasiči bláto ze silnic.

autor: Miroslav Urubek | zdroje: ČTK , Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Související