Úterní Noční linka: Věštkyně? Kartářky? Nebo vlastní rozum?

22. říjen 2019

Přivedla vás někdy složitá životní situace ke kartářce, nebo astrologovi? Dáte na jejich rady? Nechali jste si věštit jen tak? A nebo spoléháte pouze na vlastní rozum? Proč nás tolik zajímá budoucnost? Jaký druh jistoty prostřednictvím jasnovidců vlastně hledáme?

Věštění se stalo v Česku hitem. Někteří lidé mají dokonce svého tak zvaně „vrchního" věštce, nebo věštkyni a bez jejich rady by i řada podnikatelů do vážných rozhodnutí nešla. Někteří lidé neváhají zaplatit za jasnovidce i několik tisíc korun měsíčně. Hledají zkrátka pomoc v nejisté životní situaci. Bývají to ale převážně ženy, kdo propadá lákadlům magie a okultismu nejčastěji. Ptají se na zdraví, partnerské vztahy, rodinu, děti a také práci. Proč nás tolik zajímá budoucnost? Jaký druh jistoty vlastně prostřednictvím jasnovidců hledáme?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.