Úterní Noční linka: Kdy jste dostali STOP od života?

7. květen 2019

Kdy jste dostali stopku od života? A v jaké podobě přišla? Nemoci? Nehody? Úmrtí někoho blízkého? Ztráty životních jistot? V jaké situaci to bylo a jak jste po takové stopce přehodnotili svůj život?

Téma dnešní Noční linky je inspirováno přáním a dopisem pana Milana z jihu Čech. Pan Milan nám napsal: "... cítím nutnost, poděkovat za témata, v nichž dáváte prostor těm, kteří znatelně nemají moc šancí si povídat a jsou ve svém životě nějak handicapováni. Snad je to i cesta, jak oslovit další náhodné posluchače, hlavně třeba i ty zdravé, kteří dosud ani nezavadili o myšlenku, že postiženým či jinak životem zkoušeným člověkem se málokdy rodíme, ale tohle nebezpečí je po celý život blízko každého z nás. Jen čeká na nějakou chybu, nebo moment, kdy už třeba naše ego a sebevědomí nebezpečně roste. Taková STOPKA od života pak udělí lekci, která ale hodně bolí a má následky po zbytek života. Třeba se dnes v noci někdo zamyslí nad svým životem a svým chováním, snad.
Zkuste prosím dát brzy další příležitost těm, kteří jsou na dně. Takovéhle dvě hodiny sice neosloví všechny, ale ti, kteří jsou celou noc sami, řeší životní potíže, myslí si, že je postižení trest, že už nemají sílu na další žití, těm těch pár minut rozhovoru může i život zachránit..." A jaká byla ta vaše životní stopka?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.