Uherský Brod má nového starostu, zastupitelé zvolili Kubáníka. Místostarostové budou dva

Koalice složená z lidovců, ODS a Nezávislých pro rozvoj města bude mít v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu patnáct mandátů.

Zastupitelé Uherského Brodu dnes na ustavujícím jednání zvolili nové vedení města. Starostou se stal Ferdinand Kubáník z KDU-ČSL.

Prvním neuvolněným místostarostou bude Jan Hrdý z ODS a druhým uvolněným místostarostou pak Petr Vrána z Nezávislých. Navíc bude uvolněným členem rady města David Surý z KDU-ČSL.

Koalice složená z lidovců, ODS a Nezávislých pro rozvoj města bude mít v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu patnáct mandátů. V radě města obsadí lidovci čtyři křesla, občanští demokraté tři a nezávislí dvě.

Lidovci vyhráli komunální volby v Uherském Brodě se ziskem 23,91 procenta, v zastupitelstvu budou mít sedm křesel. Druhá skončila ODS, za 14,97 procenta hlasů dostala pět mandátů. O jedno křeslo méně obsadí zástupci hnutí ANO, které dostalo 14,85 procenta hlasů.

Čtvrté hnutí Nezávislí za rozvoj města má za 11,17 procenta tři křesla. Stejný počet mandátů získalo i seskupení ZVUK 12 - ÚSPĚCH A KUMŠT. Po dvou mandátech mají Nezávislí kandidáti s podporou ČSSD a BROĎANÉ SOBĚ. Jedno křeslo obsadí komunisté.

Spustit audio

Související