Uherské Hradiště má stadion Dany Zátopkové. Je to obrovská pocta, vzkázala

Atletický stadion v Uherském Hradišti už se oficiálně jmenuje po Daně Zátopkové.

Slavnostní odhalení nového názvu atletického stadionu po paní Daně Zátopkové se uskutečnilo při zahájení atletického Mistrovství ČR družstev v neděli 26. srpna.

O novém pojmenování atletického stadionu v Uherském Hradišti jako "Městský atletický stadion Dany Zátopkové" rozhodlo zastupitelstvo města dne 16. června.

Dana Zátopková na ceremoniál nemohla osobně přijet, ale kromě pozdravů, které sportovcům i městu osobně vyřídil předseda Českého klubu olympioniků ČOV Oldřich Svojanovský, poslala atletům půl milionu korun na nový vrhačský sektor.

Za všechno, co jsem tu zažila. Dana Zátopková darovala atletům z Uherského Hradiště půl milionu

Dana Zátopková

Atletický stadion v Uherském Hradišti má novou vrhačskou klec. 

"Velmi si pojmenování vážím a je to pro mě obrovská pocta", tlumočil slova Dany Zátopkové Svojanovský.

Dana Zátopková je rodačkou z Karviné, s atletikou se poprvé seznámila při studiu gymnázia v Uherském Hradišti.

V roce 1949 se stala v dresu týmu Slovácké Slavie mistryní Československa v házené žen. Manželka dalšího skvělého sportovce, již zesnulého běžce Emila Zátopka, je čestnou občankou Uherského Hradiště.

Zátopková je olympijskou vítězkou z roku 1952, o osm let později získala na olympiádě stříbrnou medaili. Je také dvojnásobnou mistryní Evropy z let 1954 a 1958 a mnohonásobnou mistryní Československa v hodu oštěpem.

Městský atletický stadion Dany Zátopkové v Uherském Hradišti má 8 běžeckých drah včetně vodní překážky, 3 doskočiště na skok daleký, sektor na skok vysoký, skok o tyči a vrhačské sektory. Slavnostně byl otevřen v září 2002.

Související