U stolu se nesmí mluvit o penězích a práci. Radí Eva Filipová

Už šlechta ctila pravidlo, že u stolu se má během jídla mluvit jen o hezkých věcech. Platí to i dnes.

Při konverzaci, a to nejen u jídla, je tabu bavit se o penězích. A mluvit u jídla o práci je vůbec nepředstavitelné. Dokonce, i když jsme na pracovním obědě nebo večeři, je zakázáno mluvit u hlavního chodu o práci, o tom proč jsme přišli na schůzku.

Stejně tak se nebavíme na schůzce s přáteli o práci. Určitě máme mnoho jiných témat, jako třeba cestování, koníčky, kde jsme byli v dobré restaurace apod. Ale peníze a práci neprobíráme!

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová