Tvarohové knedlíčky se skořičí a mandlemi

Honí-li nás mlsná, obvykle se nám nechce čekat další hodinu, než si připravíme jídlo, na které máme zrovna chuť. A tak jsme pro vás z knedlíkových variací pro dnešek vybrali jednu, která uspokoji všechny mlsné jazýčky a přitom je hotová za pár minut.

Budete potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • 50 g másla
  • 125 g mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli

na dokončení:

  • máslo
  • cukr
  • skořice
  • plátky mandlí

Postup:

  1. Utřené změklé máslo smícháme s vejcem a tvarohem a vyšleháme do hladké směsi.
  2. Přimícháme mouku smíchanou se špetkou soli.
  3. Z těsta vytvarujeme asi 6 knedlíčků, které vaříme zhruba 15 minut v lehce osolené vodě (případně tvarujeme menší kousky a dobu varu zkrátíme).
  4. Na talíří sypeme cukrem, skořicí, orestovanými plátky mandlí a poléváme rozpuštěným máslem.
autor: Zuzana Plíšková