Tuňákový hamburger
Pokud fandíte zdravějším pokrmům, ale zároveň si rádi pochutnáte, následující recept si určitě založte. S tímto jídlem se Kristina Čurejová umístila na 3.místě v celostátní soutěži Svačina roku, do které se přihlásilo více než 120 budoucích kuchařů a kuchařek. Mimochodem-Kristina je nejen nadějná studentka prvního ročníku na oboru kuchař-číšník, ale také členka Sboru dobrovolných hasičů v Nenkovicích.
Budete potřebovat:
160 g kvalitního konzervovaného tuňáka s chilli papričkou
1 menší mrkev
1 menší cuketa
2 jarní cibulky
1 vejce
3 lžičky chia semínek
3 lžíce ovesných vloček
4 lžičky pesta
sůl a pepř na dochucení
ředkvičkový dip:
6 ředkviček
5 lžic zakysané smetany
3 lžíce majonézy
sůl a bílý pepř na dochucení
4 slunečnicové bulky
Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!
Postup:
1. Mrkev a cuketu nasekáme nahrubo, přidáme cibulku, vejce, chia semínka, ovesné vločky, tuňáka, sůl, pepř dle chuti.
2. Směs promícháme a uděláme placky, které pečeme zhruba 20 minut.
3. Bulky rozkrojíme, potřeme pestem, přidáme salát, placku a podáváme s ředkvičkovým dipem, který si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nasekaných ředkviček a dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka