Tuňákové steaky se špenátovým listem na česneku

Tuňák

Tuňákovi se někdy přezdívá „mořská kráva”, protože jeho maso barvou připomíná hovězí. Chutná i těm, kteří nemají moc rádi ryby – není totiž cítit rybinou. A jeho příprava je velmi jednoduchá.

Budete potřebovat:

  • 1 čerstvý tuňákový steak
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • zelená čerstvá petrželka nebo koriandr
  • pár lístků čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  1. Necháme si nařezat steaky alespoň 2 cm vysoké, osolíme a zprudka osmahneme na olivovém oleji.
  2. Někomu stačí minuta z každé strany, někdo má raději propečenější. Vždy je však dobré nechat uvnitř růžové, tak jako u hovězího bifteku.
  3. Podle chuti můžeme steak lehce posypat nasekanou čerstvou zelenou petrželkou nebo koriandrem.
  4. Ke steaku orestujeme pár lístků čerstvého špenátu s česnekem.