Tuňákové steaky se špenátovým listem na česneku
Tuňákovi se někdy přezdívá „mořská kráva”, protože jeho maso barvou připomíná hovězí. Chutná i těm, kteří nemají moc rádi ryby – není totiž cítit rybinou. A jeho příprava je velmi jednoduchá.
Budete potřebovat:
- 1 čerstvý tuňákový steak
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- zelená čerstvá petrželka nebo koriandr
- pár lístků čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
Postup:
- Necháme si nařezat steaky alespoň 2 cm vysoké, osolíme a zprudka osmahneme na olivovém oleji.
- Někomu stačí minuta z každé strany, někdo má raději propečenější. Vždy je však dobré nechat uvnitř růžové, tak jako u hovězího bifteku.
- Podle chuti můžeme steak lehce posypat nasekanou čerstvou zelenou petrželkou nebo koriandrem.
- Ke steaku orestujeme pár lístků čerstvého špenátu s česnekem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.