Třetí mimořádný koncert Hudby Hradní stráže z katedrály Svatého Víta již tuto neděli

8. květen 2020

Hudba Hradní stráže bude v neděli 10. května už potřetí „Hrát Česku“. Mimořádný koncert je věnovaný obyvatelům České republiky a památce hrdinů, kteří kteří položili své životy za svobodu naší země ve 2. světové válce. Vystoupení z Katedrály svatého Víta na Pražském hradě začne ve 13 hodin a v přímém přenosu ho uslyšíte i ve vysílání Českého rozhlasu Region.

Pořadateli koncertu jsou Kancelář prezidenta republiky, Vojenská KPR a Hradní stráž ve spolupráci s Českým rozhlasem.

Vystoupí členové Hudby Hradní stráže nrtm. Zdeměk Thuma, nrtm. Tomáš Hrbáček a mjr. Vít Mucha, na varhany bude hrát Josef Kšica. 

Program koncertu:

  1. Ch. Gounod – Ave Maria
  2. G. Miller – Měsíční serenáda
  3. E. Garner – Misty
  4. Solovjov-Sedoj Vasilij – Podmoskevské večery
  5. P. J. Vejvanovský – Sonata Vespertina

V odpoledních hodinách Hudba Hradní stráže potěší i obyvatele městských čtvrtí přilehlých k Pražskému hradu. Ve 13.30 zahraje „do jejich oken“ z I. nádvoří směrem na Hradčany, 13.45 z Matyášova pavilonu směrem na Malou Stranu, 14.10 z bašty na Opyši směrem ke Starému městu a 14.45 z ochozu Letohrádku královny Anny v Královské zahradě směrem do Dejvic.

autor: JMys
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.