Trenér Horst Valášek dovedl Vsetín ke dvěma titulům, nadšení pro hokej přenesl na své děti i vnuky

8. říjen 2021 10:11

Doma je ve Zlíně, největších úspěchů dosáhl ve Vsetíně a přesně před osmdesáti roky se narodil v Kravařích na Opavsku. To je hokejový trenér Horst Valášek.

Tři sezony, jeden postup do extraligy, poté dva mistrovské tituly. Hokejový trenér Horst Valášek se takto nesmazatelně zapsal do dějin vsetínského klubu. Připomínáme to proto, že 8. října 2021 slaví osmdesáté narozeniny.

Horst Valášek začal s hokejem v Opavě, kde vyrůstal. Místo našel v brance a dostal se až do nejvyšší soutěže. Na vojně v Dukle Jihlava získal dvě bronzové medaile, poté zamířil do Prahy. V roce 1966 už následoval osudový přesun do Zlína, respektive tehdejšího Gottwaldova, kde zůstal až do konce hráčské kariéry.

Následoval plynulý přesun do role trenéra. Působil nejdříve u mládeže, od roku 1993 pak velmi úspěšně ve Vsetíně. První sezónu tento tým pod jeho vedením suverénně postoupil do extraligy a následovalo jedno z největších překvapení české hokejové historie. Valašský nováček vyhrál titul.

Teď Horst Valášek jako spokojený senior sleduje, jak si vedou jeho potomci, kteří se také věnují hokeji. Syn Tomáš je manažer mládeže ve zlínském klubu, vnuk Lukáš hraje nižší soutěž v Německu.

Gratulujeme a nabízíme malé ohlédnutí za hokejovou kariérou a úspěchy Horsta Valáška.

Spustit audio

Související