Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál poosmé v kariéře Barum Czech Rallye a má český titul

18. srpen 2019 16:41

Sedmatřicetiletý Jan Kopecký byl na jižní Moravě nejrychlejší popáté v řadě a stejnou dobu kraluje bez přerušení i českému šampionátu.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál poosmé v kariéře Barum Czech rallye Zlín a získal sedmý titul mistra České republiky v automobilových soutěžích. Za nejlepším domácím závodníkem posledních let skončil Filip Mareš, jenž dokázal porazit třetího Brita Chrise Ingrama o tři desetiny sekundy.

Sedmatřicetiletý Kopecký byl na jižní Moravě nejrychlejší popáté v řadě a stejnou dobu kraluje bez přerušení i českému šampionátu. "Je fajn, že jsme zde opět vyhráli. Není to má domácí soutěž, ale je příjemné vidět fanoušky, kteří nás tady podporují," řekl Kopecký.

Vůz Jana Kopeckého na závodech Barum rally 2019

O triumfu Kopeckého, jenž bude již příští týden startovat na Německé rallye, nebylo pochyb již po sobotní etapě, po které měl téměř minutový náskok. Jeho největší soupeři Alexej Lukjaňuk a Nikolaj Grjazyn z Ruska totiž chybovali a ztratili.

Za Kopeckým se ale odehrál velký boj o druhé místo a zároveň o titul mistra Evropy v kategorii ERC1 Junior mezi Marešem a Ingramem, kteří si několikrát prohodili pozice. V poslední erzetě se ale na stříbrnou pozici posunul Mareš.

"Dal jsem do toho všechno a jsem rád, že jsme v cíli, což je nejdůležitější," řekl Mareš, jenž musel následně několik desítek sekund čekat, až měřený úsek absolvuje i jeho britský sok. Následně mohl začít slavit. "Je to největší den v mé kariéře a nejlepší závod v životě," radoval se Mareš, jenž zároveň získal od promotéra prémii ve výši 100 tisíc eur.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související