Tlačenkový salát od Boženy Dlapalové
Jednoduchý recept od naší posluchačky z Šakvic.
Suroviny:
500 g tlačenky, 4 sladkokyselé okurky, 1 větší cibule, 4 uvařená vejce, 1 majonéza, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř.
Postup:
Tlačenku, okurky a vejce nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Dáme vše do mísy a smícháme se zbylými surovinami.
Podáváme s chlebem. Dobrou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.