Tlačenkový salát od Boženy Dlapalové

Jednoduchý recept od naší posluchačky z Šakvic.

Suroviny:
500 g tlačenky, 4 sladkokyselé okurky, 1 větší cibule, 4 uvařená vejce, 1 majonéza, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř.

Postup:
Tlačenku, okurky a vejce nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka.

Dáme vše do mísy a smícháme se zbylými surovinami.

Podáváme s chlebem. Dobrou chuť.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.