Tisíce motorkářů z celé Evropy míří do Pasohlávek na Brněnsku. Policie je v pohotovosti

30. květen 2014

Více než pět tisíc motorkářů z celé Evropy se o víkendu chystá na jih Moravy. V Pasohlávkách na Brněnsku se koná největší český motofestival. V pohotovosti jsou i policisté. Budou dohlížet na dodržování pořádku a zvýšené kontroly plánují i na silnicích v okolí.

„Já bych to neviděl černě. Projede dvě stě motorek a jsou pryč. Pokud nedělají problémy, tak je to dobré. A nedělají je, nevím o tom,“ myslí si obyvatelé Pasohlávek na Brněnsku.

S motorkáři mají dobré zkušenosti, což potvrzuje i starosta obce Tomáš Ingr ze strany Moravané.

„My jako obec Pasohlávky tento festival podporujeme. V minulých ročnících, které probíhaly, jsme nezaznamenali žádné problémy, vůbec nic zásadního se pro nás neděje,“ říká a dodává:

„Samozřejmě je to pro nás výhoda, máme obsazený kemp, i soukromá ubytování jsou plná. Pohyb motorkářů je o tomto víkendu velký, ale v minulosti nebyly žádné problémy, tak je neočekáváme ani nyní.“

Přesto jsou policisté v pohotovosti, neradi by, aby se opakoval případ z loňského října, kdy konflikt motorkářských gangů v Libině na Šumpersku skončil smrtí jednoho z členů.

„My si po kriminální linii zjišťujeme informace o každé akci, kterou máme pod dohledem, a tato není výjimkou. Informace, které shromažďujeme, samozřejmě nezveřejňujeme, protože to je informace i pro druhou stranu. Podle zjištěných informací upravujeme naše opatření,“ vysvětluje policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Program Eurobikefestu začíná dnes v podvečer, část motorkářů už do areálu přijela. Hlavní nápor se očekává ale až v sobotu, akce by měla skončit v neděli nad ránem.

autor: Štěpánka Kadlečková
Spustit audio