Tipy na víkend: začíná folklorní festival ve Strážnici, do Slavkova přijedou automobiloví veteráni

28. červen 2019

Pozvánky na tento víkend přináší folklorní festival, přehlídku veteránů nebo cimbálováou muziku na zámku.

MFF Strážnice 2019

  • 27. – 30. června, Strážnice

Přijměte pozvání na 74. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice a zároveň 37. ročník Folklorního festivalu Dětská Strážnice. Během festivalu se návštěvníci mohou potěšit krásou lidových písní, tanců a krojů ve slavnostním průvodu, zkusit si i tance z cizokrajných koutů světa a společně si zazpívat a zatancovat u lidových muzik. Festival probíhá nejen v amfiteátrech v zámeckém parku, ale také ve vinohradnickém areálu a před usedlostmi v nedalekém strážnickém skanzenu. 

A Český rozhlas Brno bude u toho – živé vysílání ze Strážnice můžete sledovat i na našem webu v sobotu od 13 do 16 hodin.

Veteranfest Slavkov 2019

  • 29. června, Slavkov u Brna

Tradiční akce láká nejen na ojedinělou přehlídku historických vozů, motorek, traktorů, bicyklů, ale také na dobovou atmosféru. Zámecký park zkrášlí prvorepublikové dámy, mezi auty se tančí swing, odpoledne pak završí koncert Big bandu Konzervatoře Brno. Na Veteranfest můžete stylově i přijet. Z vlakového nádraží budou vypravovány historické autobusy, které návštěvníky dovezou až před brány zámku.

Budou tu vystavovatelé nejen z celé České republiky, Slovenska, Rakouska, ale i Nizozemí a Skotska. Součástí festivalu je také burza náhradních dílů a starožitností. 

Vila dětem: Zahrada a zahrádka

  • 30. června od 14 do 17 hod, Vila Löw-Beer

Přijďte si prohlédnout květinové ornamenty v interiéru Vily Löw-Beer v Brně. Návštěvníkům se představí proměny zahrady vily v posledním století a děti si mohou zasadit vlastní malou zahrádku, kterou si odnesou domů. Program probíhá částečně v interiéru vily a částečně v zahradě.

Cimbálovka na zámku Lysice

  • 29. června od 17 do 20 hod, zámek Lysice

Cimbálová muzika Fěrtůšek zahraje k tanci a poslechu, spolu s degustací vína z Vinařství rodu Pazderků z Mikulova s tradicí od roku 1657.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.