Tipy na víkend: Vrbovecké vinobraní, Halloween v brněnské zoo nebo výlov Vrkoče

25. říjen 2019

Prodloužený sváteční víkend nabídne výlov rybníka ve Vrkoči, Vrbovecké vinobraní, výstavy ve Vyškově nebo Tišnově a další.

Výlov rybníka Vrkoče

  • 26. – 28. října, Ivaň

Výlov rybníka Vrkoč začíná vždy v 7:30 hodin zátahem, jež je doprovázen odborným výkladem. Na koruně hráze rybníka budou mít návštěvníci možnost zhlédnout expozici živých sladkovodních ryb. V průběhu celého dne bude výlov komentován, návštěvníci se budou mít možnost dozvědět více o chovu ryb, rybníkářství v České republice a jeho tradici, zpracování ryb a výrobě rybích výrobků.

Halloween v ZOO Brno

  • 26. října, ZOO Brno

Poslední říjnová sobota bude v brněnské zoo už tradičně patřit oblíbenému Halloweenu. Celkem bude připraveno 500 dýní, soutěže nebo ochutnávka dýňových specialit. Vydávání dýní začne ve 14:30 na dolní točně vláčku.

Vrbovecké vinobraní 2019

  • 26. října, Vrbovec

Přijďte poslední říjnovou sobotu oslavit ve vrbovecké sklepní uličce největší vinařskou událost – ukončení sklizně. Těšit se můžete na průvod vrboveckých radních v dobovém oblečení, lisování posledního hroznu, zvyky Hroznové kozy, spoustu dobrého jídla, burčák, mošt, mladé víno, zpěv a cimbál.

Hodina mezi psem a vlkem

  • do 9. prosince, Galerie Josefa Jambora, Tišnov

Zajděte si na výstavu fotografií Petra Daniela, v nichž mizí reálné obrysy skutečnosti. Záměrným pohybem fotoaparátu na fotografiích vznikají posuny, vykreslené barevným světlem, v nichž se předměty prolínají a barevně prostupují.

Vinařský maraton 2019

  • 26. října, od 10 do 17 hodin

V sobotu se mezi obcemi Velké Bílovice, Čejkovice a Vrbice poběží Vinařský maraton 2019. Na výběr je mezi půlmaratonem a maratonem. Maraton se běží na dvou okruzích s malými, ale za to, co se výhledů týče, velmi vděčnými odchylkami, od kola prvního. V cíli se může každý účastník těšit na diplom a originální medaili. Pro dětské závodníky je připravena malá pozornost.

Sametová revoluce 1989

  • do 5. ledna 2020, Galerie Orion, Vyškov

Výstava představí průběh sametové revoluce a následné dění na Vyškovsku do červnových voleb roku 1990. Na velkoformátových panelech je zachycen odraz celostátních událostí v životě Vyškova. Součástí výstavy jsou dokumenty ze sbírek Muzea Vyškovska i od pamětníků.

Spustit audio